Vybíráme výsuvné markýzy

Hledáte způsob, jak zastínit balkón, terasu nebo prosklenou výlohu? Pak jste tu správně. Markýzy jsou totiž stále častěji vyhledávaným způsobem stínění. Za to vděčí snadné instalaci a širokým možnostem sladění markýzy s designem domu. V neposlední řadě díky možnosti navinutí látky nepřijdete o zimní sluneční paprsky, kterým zastřešená terasa znemožní cestu.

Jak vybrat správnou markýzu právě pro Vás?

Otevřená, nebo kazetová?

Otevřené markýzy (Bramante, Alanis, Sircoma) – látka se navíjí na hřídel a v době, kdy markýzu nevyužíváte, není nijak chráněná. Je výrazně cenově dostupnější než kazetová markýza. Na druhou stranu bude nekrytá látka vystavená vlhku, dešti, teplu, ostrým slunečním paprskům a sněhu snáze podléhat zkáze. Tuto variantu doporučujeme v případě, že lze markýzu umístit na chráněné nebo alespoň méně exponované místo.

Kazetové markýzy (Vega, Mistral, Cover, Millenium) – látku můžete kdykoli bezpečně schovat do kazety, která tkaninu dokonale ochrání před rozmary počasí. Pouze je dobré pohlídat, aby byla látka před navinutím dokonale suchá.

Polokazetové markýzy (Yorika) – nemůžete se rozhodnout, zda investovat do kazetové markýzy, nebo zvolit ekonomicky výhodnější markýzu otevřenou? Pak stojí určitě za úvahu kompromisní řešení v podobě polokazetové markýzy Yorika.

Výsuvné markýzy
Markýza YORIKA

Ovládání

Základní varianta ovládání klikou už dnes není příliš využívaná. Většinou ji volí nenároční zákazníci v kombinaci s otevřeným typem markýzy díky cenové dostupnosti. Výrazně pohodlnější především v případě zastínění větších ploch je motorizované ovládání. Zvolit můžete mezi spínačem (vyžaduje elektroinstalaci a drobný estetický zásah do interiéru v podobě spínače), nebo dálkovým ovládáním. Náročným klientům, kteří si potrpí na maximální komfort a fandí trendům moderního bydlení, doporučujeme inteligentní ovládání od Somfy přes rozhraní TaHoma. Prostřednictvím chytrého mobilního telefonu nebo tabletu můžete ovládat nejen markýzu, ale i garážová vrata, žaluzie, rolety… Zkrátka veškerou stínicí techniku.

S ovládáním souvisí také možnost instalace čidla, které markýzu automaticky stáhne při nevhodném počasí. Tento stále více žádaný prvek vám zajistí klidnou mysl, komfort a v neposlední řadě prodlouží životnost markýzy.

Látka

Kvalitní impregnace a stálost látky je u nás samozřejmostí. Zaměřte se proto především na výběr vhodného designu. I to může být občas pěkný oříšek. Látky vybírejte vždy proti dennímu světlu. Vezměte v úvahu odstín fasády a oken nebo celkový charakter domu. K moderní architektuře skvěle pasují odstíny šedé. Oblíbené jsou také varianty žluté, béžové, hnědé a kombinace vícebarevných jemných proužků.

Podívejte se na nabídku markýz

Markýzy fasádní

Maximální šířka: 4500 mm / maximální výsuv: 4000 mm

Maximální šířka: 4000 mm / maximální výsuv: 3000 mm

Maximální šířka: 4500 mm / maximální výsuv: 4000 mm

Markýzy výsuvné

Celohliníková uzavíratelná konstrukce rámu s látkovou výplní a elektronicky výsuvným mechanismem zabezpečující komfortní ovládání. Maximální šířka: 4500 mm / maximální výsuv: 5000 mm

Výsuvná kazetová markýza vhodná pro zastínění balkonů a teras.
Maximální šířka: 4800 mm / maximální výsuv: 3000 mm

Výsuvná kazetová markýza luxusního, elegantního vzhledu a hranatého tvaru, který je nyní na trhu velmi oblíbený a žádaný. Vhodná pro zastínění balkonů a teras. Maximální šířka: 7000mm / maximální výsuv: 4150mm.

Výsuvná kazetová markýza vhodná pro zastínění balkonů a teras.
Maximální šířka: 6000 mm / maximální výsuv: 3500 mm

Výsuvná polokazetová markýza vhodná pro zastínění balkonů a teras.
Maximální šířka: 6500 mm / maximální výsuv: 3500 mm

Výsuvná markýza vhodná pro zastínění větších ploch a komerčních prostor.
Maximální šířka: 12000 mm / maximální výsuv: 4000 mm / 4250 mm (v bílé barvě)

Výsuvná markýza vhodná pro zastínění prostor v domácnosti, teras a balkonů.
Maximální šířka: 6000 mm / maximální výsuv: 3000 mm

Tento typ markýzy je dostupný jen ve dvou typizovaných rozměrech, 3000 x 2000mm a 4000 x 2500mm, ekonomická varianta stínění.

Štítky: